Legfrissebb hírek ÚJ

Világrekord! Ennek a Nissan SUV-nek a végsebessége 382,7 km/ó – Videó!

Világrekord! Ennek a Nissan SUV-nek a végsebessége 382,7 km/ó – Videó!

Nissan Qashqai, mint versenyautó. Igen, igen, ez nem elírás vagy tévedés. Valóban kihozták az összkerekes crossoverből a vadállatot. A szakemberek addig babrálták, hangolták a modellt, amíg 237,8 mérföld/órás, azaz 382,7 kilométer/órás sebességet nem ért el a gép. Ezzel a szegmensben bizonyítottan a leggyorsabb lett, azaz világrekorder.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Tuning
Nissan Qashqai – kicsit (?) átgondolva

A Severn Valley Motorsport elszántságát és szakértelmét dicséri az őrült tuningkocsi. A motorháztető alatt a Nissan GT-R R35-ös VR38DETT aggregátja van elrejtve, a 3,8 literes, ikerturbós technika 600 lóerős, a csúcsnyomatéka 652 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Családban marad
A Nissan GT-R R35 motorját pakolták bele, amely alapból 600 lóerős

Mármint alapból, merthogy állítólag most 2000 pacis a hathengeres  motor... Az SVM Qashqai-R ezzel olyan nagyágyúkat pipált le, mint a 370 kilométer/órás topspeedre képes 4x4-es, 2000 LE-s Toyota Land Cruiser vagy a 339 km/ó-val repesztő Mercedes Brabus GLK V12.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Elképesztő!
2000 pacit csiholtak elő az aggregátból

A Nissan például az aszfaltpusztító Koenigsegg hypercaron és a Lamborghini Huracánon is túltett. Ne legyenek kétségeink afelől, ez nem egy átlagos Qashqai... Csak érzékeltetésképpen: a gyári, 2 literes, négyhengeres motorral az autó 141 lovas.

 

 

Forrás: youtube