Legfrissebb hírek ÚJ

Eladó a Nagy szökés című film motorja

Eladó a Nagy szökés című film motorja

Ezzel a kétkerekű járgánnyal csapatott Steve McQueen a klasszikus háborús filmben, utána pedig az eredeti tulajdonosa, a kaszkadőr Bud Ekins nemzetközi versenyt nyert vele. Most elárverezik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Bonhams

A motorozást szerető filmrajongók meghatározó élménye az 1963-as mozi, amelyben a brit és a amerikai katonák próbálnak meglépni a németek fogolytáborából. Ebben komoly szerepet kapott egy Triumph TRSS-is, amelynek nyergében Steve McQueen beírta magát a történelembe üldözéses jelenetében, amelyben a kerítés átugratást a kaszkadőr Bud Ekins mutatta be.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
a A filmsztár Steve McQueen (balra) és a kaszkadőr Bud Ekins jó barátok voltak

Forrás: Bonhams

Az övé volt ez a motor, amellyel a forgatás után elutaztak a színésszel együtt Erfurtba, ahol megnyeték a Six Days nevű hatnapos enduro versenyt az amerikai csapattal. Szóval a vasnak még komoly sportteljesítmény is van a pedigréjében nem csoda, hogy a Bonhams hét végi aukciójának egyik legértékesebb darabja.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Bonhams

Ez egy 1962-es Triumph TRSS Trophy, amely egy 649 köbcentis blokkal van felszerelve és a váltó külön egységet képez. Eleve igazi ritkaságnak számít, hiszen mindössze egy évig gyártották, pláne, hogy ki volt a tulajdonos és milyen sztár használta. Az aukciós iroda szerint akár 20 millió forintot is fizethetnek a gépért, amelyet Ekins 27 évig őrzött, s adott tovább egy gyűjtőnek.