Legfrissebb hírek ÚJ

Mercedes G 63 AMG és tréler versus Suzuki Jimny – Videó!

Mercedes G 63 AMG és tréler versus Suzuki Jimny – Videó!

Suzuki Jimny a Mercedes G-osztály ellen. Vagy Suzuki Jimny a Suzuki Jimny ellen. Most akkor mi van?! Mindkét megállapítás helyes, ugyanis a japánok összkerekes terepjárója versenyre hívta a német ikont, amely maga után húz egy trélerre pakolt ázsiai kis off roader szörnyeteget. Ez aztán a különleges küzdelem.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Párbaj
Igazából két Suzuki Jimny küzdött meg, csak az egyik elé kötöttek egy Mercedes G 63 AMG-t...

Rokonok. Mármint távoliak, de úgy is fogalmazhatunk, hogy féltestvérek, a bátyó és az öcsi. Merthogy a Jimnyt sokan nevezik „kis G-nek” – még akkor is, ha teljesítményben, felszereltségben, technikai paraméterekben, valamint árban ég és föld a két modell.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Távoli rokonok
A japán és a német kockaterepjáró

A Mercedes G 63 AMG-ben 4 literes, V8-as, duplaturbós motor dolgozik, 585 lóerős csúcsteljesítménnyel és 850 newtonméteres topnyomatékal. A körülbelül 2500 kilogrammot nyomó vas alapára körülbelül 50 millió forint. A Suzuki Jimny 1,5 literes, 16 szelepes aggregáttal van ellátva, a technika 102 LE-s, a nyomatéka 130 Nm, az 1165 kilós gép indulóára 7,6 millió Ft.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nehezítés
Így is versenyképes a Merci. Sőt!

Szóval, hogy valamelyest kiegyenlítődjenek az erőviszonyok, a 4x4-es Merci után kötöttek egy trélert, arra felpakoltak egy összkerekes Jimnyt, s így állt rajthoz a nehezítés nélküli AWD-s Suzuki ellen... Ilyen sprintversenyt még nem látott a világ!

 

 

Forrás: youtube, Top Gear