Legfrissebb hírek ÚJ

Pickupot villant Dél-Korea: SsangYong Rexter Sports

Pickupot villant Dél-Korea: SsangYong Rexter Sports

A SsangYong sem akar kimaradni a jóból, a Rexton G4-re építve összkerekes pickupot dob piacra. A dél-koreaiak Rexton Sports néven igyekeznek maradandót alkotni a népszerű szegmensben – az Oroszországban még 2011-ig gyártott Musso felett helyezik el a modellt, a szabadidő még aktívabb eltöltésére koncentrál a márka a járgánnyal.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Szabadidő-autóra épült
A SsangYong Rexton G4 adja a pickup alapját

A rendelési katalógusa szerint úgy 22090 dollártól (5,67 millió forinttól) lehet elvinni az alapverziót, az extrásabb kiadás 29050 dollárba (7,46 millió Ft-ba) kerül.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megéri a pénzét?
A belpiacon nem lesz eget verő az ára

A belépő szintű „Wild” is már fűthető és elektromosan behajtható oldalsó tükröket, 17 colos könnyűfémfelniket, LED-es nappali világítást, tempomatot, légkondit, Bluetooth kapcsolattal ellátott hat hangszórós zenerendszert kapott. Plusz több baleset megelőző és sofőrsegítő cuccot, vagyis elég jónak tűnik a felszereltsége. A motor, amely az elejében dolgozik, egy 2,2 literes turbódízel, mégpedig 176 lónak az erejével, ehhez kapcsolódik a hatgangos manuális váltó.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
176 lóerős
A ránézésre elég pici platóval ellátott autó elejébe 2,2 literes turbódízel motort tesznek

A „Kaland” változatban már automata a hatsebességes váltó, nagyobbak a kerekek, az összes világítótest LED-es, fűthető a kormánykerék és bőrborítással dobták fel a belterét.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Irány a természet!
A dizájn nem rossz, a márka a szabadidő aktív eltöltéséhez ajánlja

A „Prestige”, valamint a „Noblesse” már Nappa bőrös ülésekkel kínálja magát, amelyek közül az elsők nem csak fűthetőek, de szellőztethetőek is. Jár hozzá oldalsó és függönylégzsák, plusz 9,2 hüvelykes, nagy felbontású érintőképernyős kijelző, illletve térhatású kamerarendszer. Nem hiányozhat a 4-Tronic 4WD összkerékhajtás, zárható differenciálművel.

Az első modellek január 9-én érkeznek a dél-koreai kereskedésekbe, de év végéig Európában is kapható lesz a SsangYong Rexton Sports, amely nem titkoltan a Ford Ranger alternatívája szeretne lenni.

 

 

Forrás: youtube, SsangYong