Legfrissebb hírek ÚJ

V6-os hibridmotort kap a Toyota Land Cruiser J300

V6-os hibridmotort kap a Toyota Land Cruiser J300

Az új Toyota Land Cruiserhez új motor dukál. A 2007-től piacon lévő J200-asban V8-as aggregát (is) dolgozik, de a készülőben lévő összkerekes J300-asban már csak és kizárólag hathengeres dízel, valamint benzines technika tombol majd Európában, ezekhez kapcsolódik a hibridrendszer.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Újítás
A Toyota Land Cruiser J200 2007 óta van piacon, 2021-ben jön a J300

A világ egyik legjobb terepjárójának is igazodnia kell a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi és károsanyag-kibocsátási szabályokhoz. A J300-as várható megjelenési ideje 2021, s az öreg kontinensen egészen biztosan elkerülhetetlen lesz a V6-ra áttérés. Ezt eddig japán hírforrások erősítették meg, de most már az ausztrálok is erről írnak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Terepjáró
Európába csak és kizárólag V6-os hibridmotorral érkezik majd az új LC, de a terep- és a vontatási képessége nem csorbul

Ahogy a hibrid technológiára is komoly szükség van. A nagyobb hatékonyság és a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében – ez a globális trend. Persze, hivatalos információ még nem jelent meg az LC és a 3UR-FE motor jövőjéről, de azért, ahogy mifelénk mondják, nem zörög.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Középpontban
A Toyota kiemelt figyelmet fordít továbbra is a zászlóshajójára

A Toyota nem mellékesen egyébként azt tervezi, hogy 2025-ig minden modelljéhez kínál villanyosított opciót, beleértve a Land Cruisert és a Pradót is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Szentségtörés?
A Land Cruiserből is terveznek tisztán villanyos verziót

A nagy kérdés még az: a V6 hibrid veszélyezteti a terepjáró vontatási kapacitását? A szakemberek álláspontja egyértelmű, nem gyengülnek az LC képességei csak azért, mert környezetkímélőbb motort pakolnak bele.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Bevált technika
Nagy esély van rá, hogy az LS 3,5 literes motorja kerüljön az elejébe

Pletykák szerint a japánok 3,5 literes, duplaturbós aggregátjához kapcsolódhat a hibridhajtás – ugyanaz a technika, amely a Lexus LS 500h-ban is jól muzsikál.