Legfrissebb hírek ÚJ

100 milliós luxus Land Rover Defender – Galéria!

100 milliós luxus Land Rover Defender – Galéria!

Eredetileg hardcore terepjáró, valódi munkagép az összkerekes Land Rover Defender, mégis van igény a 100 millió forintnyi összeget érő változatra, amelyet az Overfinch készít. Luxusverda, nem kifejezetten az aszfaltút elhagyására.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Fullos
Land Rover Defender, bőrkötésben
Forrás: Overfinch

1975-ben vágtak bele az első projektbe az angol Overfinchnél és azóta sem foglalkoznak mással a szakemberek. Akadnak cégek, ahol a Land Roverek terepképességeit csiszolgatják, addig itt inkább a teljesítménynövelés és a luxus irányába viszik el az autókat. Még az olyan kemény terepjárókat is, mint a Defender, amely távolról sem fényűző modell, de a forma sokaknak tetszik, így csak a tartalmat kell a különleges ízlésvilághoz igazítani.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
450 lóerős
6,2 literes, V8-as General Motors szív dobog az elejében
Forrás: Overfinch

A „Védő” végsebességét 110 kilométer/órában korlátozták, de egészen addig nagyon tud sietni. Mert a General Motorstól érkező 6,2 literes, V8-as motor 450 lóereje könnyen viszi az autót. Hozzá hatsebességes automataváltót kapcsoltak és rozsdamentes acél kipufogón keresztül szól a karszőrfelállító Defender-zene. Az első fékek hat-, a hátsók négydugattyúsak lettek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Drágaság
Egészen exkluzív az autó, az ára 95 millió forintnyi összeg
Forrás: Overfinch

Hogy ne legyen kellemetlen a kikötő parkolójába gurulni a járművel, ezért a puha tetős, rövid tengelytávú autót az ügyfél kérésének megfelelően smaragdzöld színűre fényezték, egyedül a gépháztető és a maszk kapott ezüst festéket. A puritán beltérben volt igazán sok munkájuk a szakiknak, ide nagyon sok bézs bőr kellett, hogy mindent elfedjenek vele. Becsomagolták még a Recaro sportüléseket is és rengeteg krómozott apróságot szórtak szét. Na, így lesz 100 millió forintos autó egy Defenderből!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Ékszer
Egészen biztos, hogy ezt a Defendert nem viszik majd csapatni, kár lenne összekoszolni
Forrás: Overfinch