Legfrissebb hírek ÚJ

900 lóerős extravagáns vadállatot épített a Mansory a Bentley SUV-ból

900 lóerős extravagáns vadállatot épített a Mansory a Bentley SUV-ból

Akadnak olyan emberek, akik autóvásárlásnál nem elégednek meg a full extrával és a brutális teljesítménnyel, még fényűzőbbet, még többet akarnak. Van, akinek nem elég az összkerekes Bentley Bentayga Speed mesés beltere, 635 lóerős, 900 Newtonméter csúcsnyomatékú motorja – az ő igényeiket elégíti ki például a Mansory, amely vadállatibbá teszi a W12-es szabadidő-autót.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Exkluzív kiadás
Ha a full extrát lehet fokozni, akkor a Mansorynál ezt megtették a kék színű bőrbe kötött beltérrel
Forrás: Mansory

A Mansoryt 1989-ben alapították. Kezdettől fogva leginkább a brit autóipar kiválóságaira összpontosított, olyan nevekkel fonódott össze, mint a Rolls-Royce, az Aston Martin vagy éppen a Bentley. Most már élénken érdeklődik más márkák iránt is, mint a Porsche, a BMW, a Maserati, a McLaren és a Ferrari. A változás borítékolható volt, hiszen Németországba tette át a cég a székhelyét.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Átalakítva
Alapos szélesítésen esett át a szabadidő-autó, nem sajnálták róla a szénszálas kiegészítőket
Forrás: Mansory

Legújabb alkotása egy erősen módosított 2022-es Bentley Bentayga Speed: a tuner egy 900 lóerős masinát épített, amely bármely ötcsillagos szálloda parkolójában jól mutat.
„A legmagasabb műszaki színvonalú gyártás a kimagasló kidolgozással és a legkiválóbb anyagokkal lett párosítva. Egyértelműen a Mansory rendkívül magas minőségi színvonalát testesíti meg az autó” – olvasható a luxus SUV-ról.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Veszedelem
A 6 literes, duplaturbós motor immáron 900 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 1250 Newtonméter
Forrás: Mansory

A Bentayga Speed extravagáns lett. A motorterében 900 paci tombol, a topnyomatéka 1250 Newtonméter. Álló helyzetből 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, a vége pedig 325 km/ó. Ám nem csak az aggregát, de a dizájn is változott. Szénszálas motorháztetőt kapott, amely négy további levegőkimenettel, integrált elülső peremmel, új LED DRL lámpákkal, oldalsó szárnyakkal és szénszálas légbeömlőkkel gazdagodott.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Kényes
Az ember kétszer is meggondolja, milyen ruhában üljön bele, nehogy összekoszolja
Forrás: Mansory

Az óriás SUV a csomagtérajtajára légterelőt kapott, ahogy a tetőre is került egy aerodinamikai elem. Az egyedi keréktárcsák immáron 23 hüvelykesek, de opcionálisan 24 hüvelykesekre is cserélhetőek. Visszatérve még a motorhoz: változott a vezérlés, újak a turbófeltöltők, ahogy a teljes sportkipufogó-rendszer.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Meseszerű
Álomautó, álomkivitelben
Forrás: Mansory