Legfrissebb hírek ÚJ

Jetta SUV: kínai kopit kapott a Seat Ateca

Jetta SUV: kínai kopit kapott a Seat Ateca

Jetta SUV? Olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Range Rover szedánt épít vagy a Mini pickupot. Ám Kínában minden lehetséges: a Volkswagen saját márkájaként épült az összkerekes szabadidő-autó, a VS5, amely egyébként ugyanúgy néz ki, mint a Seat Ateca.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kínai piac
Jetta VS5, az átcímkézett Seat Ateca

A VS5 nevű modell a 2019-es sanghaji autószalonon mutatkozott be. A dizájn kifejezetten tetszetős. Ugyanakkor nagyon ismerős. És a megérzésünk – vagy a szemünk – nem csal. Merthogy körülbelül kilencvenkilenc százalékban megegyezik az Atecával.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Családban marad
Egyenes ági leszármazott

Mindössze a fényszórója új és egy kicsit módosítottak a Seat lökhárítóján. Kíváncsiak lennénk arra a kínai tervezőre, aki névvel vállalja a Jetta SUV-t... Nyilvánvalóan a költségcsökkentés, a spórolás volt az oka a másolásnak, de egymás mellé állítva a két szabadidő-autót, a rokoni szálak letagadhatatlanok.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Népszerű lesz?
Szabadidő-autó, amely az ázsiai országban piaci rést tömhet be

A Jettával a legfelsőbb kategóriában töltünk be egy piaci rést, ami a kínai piac megközelítőleg egyharmadát jelenti, és amelyet főként a helyi márkák szolgálnak ki. Ilyen módon jelentős mértékben növelhetjük piaci részesedésünket” – mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítésért felelős tagja.