Legfrissebb hírek ÚJ

Különleges modellel lepi meg Európát a Jeep

Különleges modellel lepi meg Európát a Jeep

Egy kis ajándék az öreg kontinens Jeep rajongóinak: speciális kiadással jelenik meg az összkerekes Grand Cherokee, az S Special Edition fekete színével és felszereltségével kapós lehet mifelénk.

Egy kis múltidézés. Ilyen volt a kilencvenes évek elején megjelent Jeep Grand Cherokee első reklámja:

Az „Éjszaka ura” a 20 hüvelykes alumínium kerekeivel, a fekete hűtőrácsával és ablakkeretével, a krómozott kipufogócsúcsaival kifejezetten feltűnő jelenség. Belül a rengeteg bőr mellett fa és alumínium kiegészítőket használt a vállalat – kicsit Grand Cherokee SRT-szerű az egész.
Jár hozzá sportfutómű, továbbfejlesztett Quadra-Drive II 4WD hajtás, elektronikusan működő differenciálmű, emelkedőn és lejtőn indulást, valamint vontatást segítő technika. Ötféle vezetési mód közül választhat majd a sofőr: „Auto”, „Hó”, „Sár”, „Homok” és „Murva”.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Menő
A fekete színű Jeep Grand Cherokee feltűnő jelenség, tényleg különleges kiadás

Az Uconnect 8,4 hüvelykes infotainment legújabb verziója az androidos hozzáférést és Apple CarPlayt is tartalmaz. A prémiummodell fűthető és szellőztethető első ülésekkel, napfénytetővel, valamint olyan biztonsági funkciókkal lesz kapható, mint az adaptív tempomat és a sávtartó elektronika.
Állítólag háromféle motorral rendelhető, mindegyikhez nyolcfokozatú ZF automataváltó kapcsolódik. A 3 literes EcoDiesel V6-os változat 250 lóerős, a 3,6 literes Pentastar V6-os modell 286 LE-s, az 5,7 literes HEMI V8-as gép pedig 352 pacis.

 

Forrás: youtube, Jeep