Legfrissebb hírek ÚJ

Megnőtt a fullextrás Range Rover

Megnőtt a fullextrás Range Rover

A brit márka városi terepjárójának legigényesebb kiadása már eddig is nagyon kelendő volt az úri közönség körében. Azonban a méreteivel voltak problémák ezt orvosolták most a növelt tengelytávval.

A Range Rover SVAutobiograpyt annak idején azzal harangozták be, hogy II. Erzsébet, a britek uralkodója is ilyen városi terepjárót kapott ajándékba a hazafias cégtől a 90. születésnapjára. Ennél jobb reklám nem is kellett neki, hiszen ha a királyi családnak megfelel a vas – Vilmos herceg is ilyet használ –, akkor ki lenne az a milliomos, aki nemet mond rá.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Range Rover

Fogyott is szépen a felső luxus kategóriás gép, de azért voltak gondok vele, ugyanis sokan elég kicsinek találták, ezzel pedig nehéz vitatkozni. Mostanra sikerült orvosolni a problémát és elkészült a Range Rover SVAutobiogrphy LWB, azaz hosszú tengelytávú változata. Ez annyit jelent a matematika nyelvén, hogy az eddigi paraméter 2922 milliméter volt, a mostani pedig 3120 mm. Ezzel jelentősen növekedett a lábtér hátul.

A kényelmet szolgálják az extra minőségű, fűthető és hűthető üléseken kívül a széktámlákra szerelt 10 colos kijelzők, a gombnyomással nyitható ajtók a 4G-s wifi hozzáférés, valamint a kartámlánál található italhűtő. Természetesen az infotainment rendszer is minden igényt kielégít.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Range Rover

Ami a teljesítményt illeti, a csúcsmotor az SVR-ből ismert 5 literes V8-as szupertöltős egység, amely 557 lóerős teljesítményre képes. Azonban van takarékosabb kétliteres négyhengeres turbós motor, amelyhez egy villanyos egységet is kapcsolnak, így jön össze a plug-in-hybrid hajtáslánc. A bemutató hivatalosan a Los Angeles-i autókiállításon lesz, de már kiszivárogtak a képek és az információk.