Legfrissebb hírek ÚJ

Ötüléses fejedelmi családi luxus szabadidő-autó

Ötüléses fejedelmi családi luxus szabadidő-autó

A sivatag királyának becézett Toyota Land Cruiser V8-as luxustestvére megújult. A Los Angeles-i autókiállításon mutatta be a Lexus az összkerekes LX 570 ötszemélyes változatát, amely természetesen fejedelmi kényelmet nyújt az utasainak. Tényleg első osztályú utazást biztosít.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Pazar
Első osztályú kényelmet biztosít öt személynek a Lexus a monstrumában, az LX 570-ben
Forrás: Lexus

Az 5,08 méter hosszú, 1,98 m széles, 1,865 m magas, 2,85 m tengelytávú, több mint 2,5 tonnás monstrumot azoknak ajánlják a japánok, akiknek továbbra is fontos a biztonságos, kényelmes utazás, ugyanakkor a csomagoknak is akarnak helyet biztosítani. A változtatás ára, hogy a sofőrön kívül hatról négyre csökkent a szállítható személyek száma.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Teherautó...
Még a hátsó sor is összecsukható, így pedig nagyobb hely jut a szállítandó cuccnak
Forrás: Lexus

A harmadik üléssor elhagyásával 50,5 köbcentiméterrel növelte a helyet a Lexus hátul. Érdekes módon, az ötlet nem a vállalat szakembereinek fejéből pattant ki, hanem azon ügyfelekéből, akik arra panaszkodtak, nem használják a harmadik sort, viszont betennék a luxus szabadidő-autóba a kerékpárjukat, vagy az egyéb sporteszközeiket, esetleg a nagyobb testű kutyájukat.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Kérésük parancs
A vásárlók jelezték, jó lenne elhagyni a hatodik és a hetedik ülést
Forrás: Lexus

A felszereltség viszont nem módosult – szinte tényleg csak a megfelelő színt kell kiválasztania a vevőnek, csomó mindent kap a kocsihoz, nem úgy, mint a nagy nyugat-európai gyártóknál, amelyeknél opciós csomagok vannak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Luxus
A full extra tényleg nem csak marketingduma
Forrás: Lexus

A tetőcsomagtartó például alap, ahogy a 20 hüvelykes kerék, a LED-es lámpa, a bőrülés, a négyzónás automataklíma, a parkolási segédeszközök garmadája, többek között a keresztirányú forgalom- és a holttérfigyelő.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Irány a világvége!
Ilyen környezetben a hosszú távú utazás is kibírható
Forrás: Lexus

Ahogy az is tök mindegy, öt vagy hét ülés található az autóban, a motor ugyanaz maradt. A 225 milliméter hasmagasságú, 700 mm gázlómélységű, elöl 1650, hátul 1645 mm nyomtávú masinában 5,7 literes, V8-as motor zakatol. Az állandó négykerék-hajtású gép 383 lóerős, a csúcsnyomatéka 545 Newtonméter és nyolcgangos automataváltóval van ellátva. Annak ellenére, hogy akkora, mint egy dinoszaurusz, 7,3 másodperc alatt abszolválja álló helyzetből a 100 kilométer/órás sebességet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Ez állat!
Az elejébe a megszokott, 5,8 literes, V8-as motort tették: 383 lóerő, 545 Newtonméter
Forrás: Lexus

Los Angelesben tartja a premiert a Lexus.

 

Forrás: youtube, Lexus