Legfrissebb hírek ÚJ

Támadásra kész az Ateca izmosabb verziója

Támadásra kész az Ateca izmosabb verziója

A Seat saját sportos almárkaként forgalmazza különböző típusainak sportos változatát. Most a népszerű városi terepjáróból készült egy Cupra verzió, amelyet már ezen a néven fogalmaznak, s most meg is kezdődött az értékesítés.

Nyilván nem véletlen, hogy a Cupra Atecával próbálkozott először saját égisze alatt, hiszen mégis az SUV-k a legkelendőbbek. Ne feledjük eddig is voltak „Cuprák” a Seatnál, de azok csak limitált sportos szériát jelentették, mint a Fordnál például az RS. Most már külön divízió, s a részleg sorra hozza majd ki a különböző modelleket.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Seat

Nem is áll le a különleges kiképzés, hiszen már azt is lehet tudni, a következő Cupra, az Ibizából készül majd. A cél az egyéni fejlesztés bizonyos típusukhoz, vagyis főként tuningmunka. A Fiatnál remeklő Abarth sikerét akarják lemásolni. Van muníció egyébként, hiszen a spanyoloknak komoly múltjuk van az autósportban, főként a túraautózásban.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Seat

A 296 lóerős összkerekes Atecát egy 2 literes turbós motor hajtja, amelyet már ismerhetünk a Seat León Cupra 300-ból. Egyelőre duplakuplungos, hétsebességes automataváltóval szerelik, de a későbbiekben manuálissal is kínálják majd, mert Európában erre biztosan van igény.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Seat

Természetesen Haldex-összkerékhajtással is el van látva a Cupra Ateca, amely tehát terepen is valamilyen szinten használható lesz. Azonban az aszfalt marad inkább a hazai pályája, amelyen 5,4 másodpercen belül tudd majd felgyorsulni 0-ról 100 kilométer/órás tempóra, a végsebességét pedig 241 km/ó-ra becsülik. Fontos még kiemelni a 19 colos gyémántvágású sportfelniket, amelyeken begördül a történelembe a vas. Az alapár nagyjából 13 millió forintba kerül majd.