Legfrissebb hírek ÚJ

Ilyen őrült erdei motoros, quados versenyt még nem látott – Videó!

Ilyen őrült erdei motoros, quados versenyt még nem látott – Videó!

A szervezők bevitték a versenyzőket az erdőbe. A szó legszorosabb értelmében. Elképesztő terepmotor és quad viadal, centiméterekre húznak el a fák mellett a mezőny bátor tagjai. Komoly sebesség, kőkemény terep, veszélyes pillanatok: ez az amerikai erdei küzdelem.

Ez még nem is lenne akkora durranás, hiszen sok erdei pálya van a világon, amelyen off roados viadalokat tartanak. Igen ám, esetünkben azonban a „pálya” szót muszáj idézőjelesen érteni, hiszen maximum kitűzött útvonal van, és igencsak a sűrűjében, a fák között kell lavírozni.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Veszélyes
Bizony nem könnyű a gépen maradni
Forrás: Big Buck GNCC

A Big Buck GNCC nevű sorozatról beszélünk, amelyen egyébként a motorok mellett quadokkal is rajthoz lehet állni. Általában olyanok a pályák, hogy van egy tisztáson egy kanyargós nyomvonal, a rajttal és a céllal, hogy a közönség láthasson valamit. A csapatás java pedig a sűrűjében zajlik.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Vagány
Gyalog is nehéz lenne átvágni a sűrűjén, nemhogy gépekkel
Forrás: Big Buck GNCC

Érdemes megnézni a GoPrós felvételeket. Kicsit olyane, minta a Csillagok háborúja széria, A Jedi vissztér című epizódjában járnánk az Endor-holdon, amikor Luke és Leia a birodalmiakkal üldözi egymást a sikló robogókon.

Szédítő, ahogyan a fák között villámgyorsan lavírozva hasítanak a srácok, nem ismerve a félelmet. Itt, ennél a tempónál elég egy apró hiba és kész a baj, hatalmas csattanás következhet. Ha nem lenne a fák kerülgetése, az avarban még egyéb nyalánkságok, gyökerek, letört ágak, kövek is megbújhatnak…