Legfrissebb hírek ÚJ

Scrambler lett a Honda NX 650-esből

Scrambler lett a Honda NX 650-esből

Az őrület tovább szedi az áldozatait, egyre több klasszikus vasból készítenek ilyen retró terepes gépet, mert most ennek a típusnak van hatalmas divatja. Íme, egy újabb mestermű.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Valóban elég dögös lett az olasz Asphalt and Gravel nevű műhely által készített vas, Tomasso mester keze munkája. Ez a cég leginkább az egyre népszerűbb Instagram-közösségi oldalon hirdeti magát, ahol a megrendelői az 1970-es évek stílusjegyeit magukon hordozó motorokért rajonganak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Természetesen ezek után nem véletlen, hogy ez a Honda NX 650 Dominator is egy dögös Scrambler lett, amelyre rá lehetne sütni a bélyeget, hogy faék egyszerűségű a dizájnját tekintve, de közben azt is lehet látni, hogy némi modern apokaliptikus Mad Max érzés is tükröződik rajta.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A legvagányabb megoldás, hogy a motor kapott egy 1971-es 125-ös KTM-ről egy üzemanyagtartályt, amelyt két bőrszíjjal erősítettek fel a mocira, legalábbis ezt láttatják. Hátul pedig az ülés szolgál sárvédőként, mellette hosszan hátranyúlik a dupla kipufogó, fokozva a dögösséget.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Minden feketére van mázolva és tényleg retró jellegű a cucc, de azért a modernitás is tetten érhető rajta, hiszen hátul az ülésen egy vékony piros LED-csík bukkan fel, elöl pedig dupla fényszóró van. Egyébként van egy-két vásárolt cucc kiegészítőként, de rengeteg a saját gyártású alkatrész is a vason, erről azonban a cég további részleteket nem árul el. A kerekre pedig Continetal TKC80-as gumiabroncsok kerültek. Mivel egyedi darab az értéke is felbecsülhetetlen, legalábbis nem tették közzé.