Legfrissebb hírek ÚJ

Berobbant a Nikola villanyos UTV-je - videó!

Berobbant a Nikola villanyos UTV-je - videó!

A Tesla legfőbb riválisának számító Nikola már régóta ígérgeti, hogy beszáll az off roados bizniszbe, de egészen eddig csak látványtervekkel és egy prototípussal riogatott, most elkészült az igazi vas.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

A környezettudatos közlekedés manapság a legdinamikusabban fejlődő iparág a gépjárműgyártásban, s most már egyre szerteágazóbb a felhasználási kör, immár a legkisebb terepes járgányoknál is van igény a zéró emissziós hajtásláncra. Meg is csinálták Amerikában.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Pedig sokan már akkor legyintettek egy nagyot, amikor a Tesla elkészítette első összkerekes városi terepjáróját, a Model X-et, mondván, humbug az egész, úgysem lehet terepen használni.

Ehhez képest most ott tartunk, hogy az ellenség, a Nikola már UTV-ket is készített. A Zero nevű alapmodellt, amely tulajdonképpen a koncepciógép volt, már tavaly bemutattuk, de ez most egy továbbfejlesztett sportos vas, amely a cég Powersport részlege által készített NZT.

Elég dögösen négy ki a négyszemélyes, s a gyártó szerint luxus külsejű négykerekű, amely a beszerelt villanymotornak köszönhetően 590 lóerős csúcsteljesítményre képes, ezzel alaposan odaver a belsőégésű egységekkel felszerelt vetélytársaknak!

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Egy elég kemény videó is felkerült a legnagyobb világhálós megosztóportálra, így menet közben is megcsodálhatjuk a Nikola újdonságát. Hatásos a beszállás, hiszen a sivatagi futam rajtján el sem indul a rivális Polaris RZR XP Turbóval és a Can-Am Maverick X3-mal, előnyt ad nekik, de természetesen megeszi őket reggelire. Meglátjuk, ez lesz-e a helyzet élőben is.