Legfrissebb hírek ÚJ

Öt járány egyben a Tinger Armor

Öt járány egyben a Tinger Armor

A Tinger Armor egy igazi off roados öszvér, amelyben nagyon sok lehetőség rejlik. Ha kell, úszni, melózni, sportolni sőt még vadászni is tud, nehéz feladni neki a leckét.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tinger Armor

Már a cég is úgy hirdeti a Tinger Armort, hogy ez tulajdonképpen öt járgány egyben. Konkrétan tud hómobil, traktor, kétéltű, quad és sarazó buggy is lenni, ha éppen azt akarjuk. Ez pedig a különleges kialakításának köszönhető, amely eléggé hasonlít az Argóéra.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tinger Armor

A különlegessége technikailag a futómű roppant jó variálhatóságában rejlik. Ugyanis alapból egy normál gumi lánctalppal szerelik a vasat. Ezzel ugye tud sárban, hóban sőt vízben is közlekedni. De lehet nyolc kerékkel is kérni, sőt ezekre is felpattintható körbe a hernyótalp gyűrű.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Tinger Armor

A Tinger Armor műszaki alapját egy háromhengeres 812 köbcentis, folyadékhűtéses motor jelenti, amely 57 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes és 35 kilométer/óra a végsebessége. A 3,1 méter hosszú, 1,7 méter széles, és 1,28 méter magas szárazföldön hat, vízben négy személyt tud szállítani.

A terhelhetősége is elég jó, hiszen 700 kilogrammot tud vontatni, és a 500 kilogrammot visz a vízen. A nyomatékot CTV-váltó osztja, a tank 55 literes. A hasmagasság 30 centi, és jók a terepszöget is. Mászni 40, ereszkedni 45 fokos szögben, oldalazni pedig 30 fokos dőléssel is képes. Természetesen csörlő is van hozzá. Elég menő ez az öszvér.