Legfrissebb hírek ÚJ

100 kilométert képes megtenni elektromos hajtással a dízel Mercedes SUV

100 kilométert képes megtenni elektromos hajtással a dízel Mercedes SUV

A környezettudatosság jellemzi mostanában a legnagyobb járműgyártókat, a vállalatok igyekeznek megfelelni a világ „zöld törekvéseinek”. De sokszor csak látszólag, papíron... Így jönnek létre az emelt hasmagasságú szabadidő-autók, amelyek minimális elektromos hatótávval rendelkeznek, de az előírásoknak megfelelve kivételezett helyzetbe kerülnek. A vadonatúj összkerekes Mercedes GLE 350de is ez a kategória.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Plug-in hibrid
Dízel-SUV, amely 100 kilométert elektromos üzemmódban is megtesz

A plug-in hibrid SUV elejében 2 literes, turbós dízelmotor van elhelyezve, a csúcsteljesítménye 192 lóerő. Ezen kívül belepakoltak egy 134 pacis villanyos egységet, így a rendszer összesen 315 LE-s (700 Newtonméter). A kilencsebességes automataváltós modell végsebessége 210 km/ó (csak e-hajtással 160), 6,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Dízel+elektromos motor
Az összteljesítménye 315 LE

És most jön a „papírozás”: a 31,2 kWh-s akkumulátorral megspékelt gép alig 100 km-t képes megtenni környezettudatos üzemmódban. A Merci ki is adta azonmód, hogy egy liter alatti fogyasztásra képes a GLE 350de, ami nyilvánvalóan arra vonatkozik, hogy fullra töltött aksival, 100 kilométer alatti távolságon megoldható ez a csábító adat. Az e-közlekedésnek persze ára van: A 2055 literes tér helyett 1915 l-es áll rendelkezésre, ha lehajtjuk az üléseket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Modern
Többféle hálózatból is feltölthető, viszonylag rövid idő alatt

Az akkumulátor körülbelül 20 perc alatt tölthető fel 10 százalékról 80-ra, vagy 30 perc alatt 10 százalékról 100-ra DC-vel. Fali „dobozból” 90 percet vesz igénybe a „tankolás”, hálózatról pedig 4-5 órát.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Valamit valamiért
Kevesebb hely jut pakolásra a hibridrendszer miatt