Legfrissebb hírek ÚJ

Hamarosan érkezik a BMW iX3-as

Hamarosan érkezik a BMW iX3-as

Nem kell sokat várni arra, hogy a bajor márka népszerű városi terepjárójának elektromos változata elkészüljön. Ugyanis hivatalosan bejelentették, hogy 2020 első félévében már piacra dobják a környezetbarát vasat.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: autoblog.com

A BMW iX3-as gyártási folyamata elég sokáig tartott, hiszen évek óta lehetett hallani arról, hogy dolgoznak az X3-as zéró emissziós változatán. Aztán, amikor a saját fejlesztésű iNEXT színre lépett, hirtelen nagy csend lett körülöttem. Ám most végre megerősítették, nem tűnt el a süllyesztőben a gép, sőt januártól már le is lehetett adni rá az előrendeléseket.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: autoblog.com

A műszaki egység már teljesen összeállt, azt is lehet tudni, hogy a verdát egy 270 lóerős összteljesítményű elektromos motor hajtja. Persze ilyen esetekben mindig az akkumulátorcsomag a kulcskérdés, és itt még van némi bizonytalanság, de azt azért már lehet tudni, hogy vélhetően egy 70 kilowattórás egységet kap az iX3-as. A hatótávolság ennek tükrében 400 kilométer lehet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: autoblog.com

A BMW iX3-as – amelyről az autoblog.com közölt lesifotókat – hajtáslánca természetesen összkerekes lesz, de ez manapság már egyáltalán nem meglepő a zéró emissziós városi terepjáróknál, hiszen általában duális erőforrást alkalmaznak, amelyek megosztva a melót, mindkét tengelyt forgatják. Ez a jövő, sőt egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelen. Ám állítólag egy olcsóbb kivitel is készül, hiszen jön egy fronthajtásos verzió is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: autoblog.com

A BMW iX3-as értékesítése Kínában és nálunk kezdődik, jövőre pedig az Egyesült Államokban is piacra dobják. Ide már a teljesen kiforrott technológiát akarják elhozni a bajorok. Lesz konkurenciaharc, ugyanis a Jaguar I-Pace és az Audi e-Tron is ebben a ligában versenyez.