Legfrissebb hírek ÚJ

Kínában megépítették az elektromos Nissan Navara pickupot

Kínában megépítették az elektromos Nissan Navara pickupot

Elektromos Nissan Navara? Ezen a néven még nem találunk a piacon e-pickupot, de a kínai testvér már működőképes. A japán vállalat helyi partnere, a Dongfeng ugyanis megépítette a 403 kilométeres hatótávú villanyos platósát, a Rich 6 EV-t. Innen már csak egy ugrás a sorozatgyártás és Európa?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nem kamu
Ott a jelölés a Dongfeng Rich 6 platóajtaján: EV

A világ legnagyobb járműgyártói az elektromos modellek megvalósításában látják a jövőt. Ha az e-hajtást pedig sikerül keresztezni a legkeresettebb kategóriák, vagyis a szabadidő-autók és a pickupok tagjaival, akkor minden bizonnyal megüthetik a főnyereményt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Jövedelmező
A szabadidő-autók mellett a pickupok piaca a legjövedelmezőbb világszerte, ezért aranybánya lehett az elektromos platós

A Dongfeng megvillantotta a Rich 6 EV-re keresztelt villanyos kisteherautóját, amely 403 kilométeres hatótávra képes. A Nissannal közös alapokon nyugvó platós némi dizájnkozmetika ellenére gyakorlatilag egy Navara. A gépbe 68kWh-s akkucsomagot pakoltak, a villanymotorja pedig 160 lóerős (420 Newtonméter) – körülbelül 45 perc alatt lehet 80 százalékosra feltölteni a pakkot.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
403 kilométeres hatótáv
160 lóerős villanymotort és 68 kWh-s akkumulátorcsomagot kapott

A Dongfeng 5290 milliméter hosszú, 1850 mm széles, 1790 mm magas, 3050 mm tengelytávú vasa amolyan kísérleti példány, de ha megfelelően működik, a Nissan biztosan nem hagyja annyiban a dolgot és elhozhatja Európába, természetesen már Navara néven. Azért azt tegyük hozzá, az ázsiai változat platója 1510 mm hosszú, 1562 mm széles és 475 mm magas, a jármű súlya 1983 kilogramm, a maximális terhelése pedig 500 kg.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kiindulási modell
A Dongfeng jó alapot szolgálhat az európai, elektromos Nissan Navarához

A jelenleg 110 kilométer/órás csúcssebességre képes, körülbelül 18900 dollárba, azaz 7,2 millió forintba kerülő modellnek vetélytársa persze akad a kategóriában, hiszen a Tesla és a Rivian is rendelkezik villanyos platóssal, de a Ford is elektromossá tette az F-150-et.