Legfrissebb hírek ÚJ

Már majdnem kész a villanyos BMW X3-as

Már majdnem kész a villanyos BMW X3-as

Szinte alig takarják a bajorok közúti tesztelés közben az első zéró emissziós városi terepjárójukat, amelyet még az idei Pekingi Autószalonon mutattak be, s azóta gőzerővel dolgoznak rajta.

Pedig annyira nem is szorítja az idő a projekten munkálkodó teamet, hiszen a prognózis szerint csak 2020-ban kerül a piacra a BMW iX3-as. Addig azért még bőven van idő, még akkor is, ha jövőre végigturnézzák vele vélhetően a legnagyobb nemzetközi autókiállításokat.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

Mindenesetre mi csak örülhetünk ennek a „kitárulkozásnak”, amelyet az autoblog.com szemfüles lesifotósa örökített meg, hiszen így legalább szinte minden fontos részletet megcsodálhatunk a vason. A legfontosabb talán az, hogy az i3-as alapjaira épülő terepjáró verzió szakít az eddigi BMW-s elektromos dizájn hagyományokkal.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

Vagyis egyáltalán nem lesz olyan megosztó, extrém külseje, mint az i3-asnak és az i8-asnak van. Ezzel ugyanis biztosra akarnak menni, így inkább maradtak az X-es terepes család klasszikus formavilágánál, amelyeket jobban elfogad a nagyközönség. Érthető az óvatosság, hiszen elég költséges ez a fejlesztés.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: autoblog.com

Amit már biztosan lehet tudni a BMW iX3-asról műszaki szempontból, hogy az elektromos motorja, amely mind a két tengelyt forgatja, 268 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes. Az ezt tápláló 70 kilowattórás akkumulátorcsomag 400 kilométeres hatótávolsággal ruházza fel a kocsit, s ezt az egységet egy 150 kW-s töltővel mindössze 30 perc alatt fel lehet „tankolni” nulláról a maximumra.