Legfrissebb hírek ÚJ

A tajga réme: lánctalpakat kapott a Mercedes luxuspickupja

A tajga réme: lánctalpakat kapott a Mercedes luxuspickupja

A nyugdíjba vonultatott Mercedes X-osztály gyakorlatilag egy Nissan Navara exkluzívabb kiadása. Az összkerekes pickupból már készült hardcore-osabb változat és biztosan épül is majd különleges kiadás, de a lánctalpas verzió minden bizonnyal a párját ritkítja.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Virtuális munka
Ilyen Mercedes X-osztályt még nem látott a világ. Egyetlen szépséghiba, hogy még csak számítógépen létezik

A virtuáldizájner Aksyonov Nikita elképzelte, hogyan is festene kerekek nélkül a platós és a számítógép segítségével meg is alkotta a különc gépet. Először is feltűnő sárvédő szélesítéssel látta el a modellt, s az elejére komoly gallytörő került. Plusz egy izmos csörlő, hogyha bajba kerülne a szibériai hórengetegben, akkor legyen esélye a szabadulásra.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Off roader
Megerősített lökhárító és komoly csörlő került az elejére

A lényeg persze a lánctalp, amely alaposan feldobja a platóst. Hardcore jelleget kölcsönöz neki. Az összkerékhajtás megmaradt, de értelemszerűn komolyabb lett a Mercedes felfüggesztése, s a havas tájakon off roados melóra is kapható.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Keménylegény
A havas terepen kevés ellenfele lenne, ha megépülne

Az elejében nem módosult a gyári 3 literes, V6-os, 258 lóerős, 550 Newtonméter csúcsnyomatékú turbódízel motor, ahogy az 1 tonnás teherbíró és a 3500 kilogrammos vontatóképessége sem változott. Ugyan egyelőre csak virtuálisan létezik a lánctalpas Mercedes X-osztály, de nem csodálkoznánk, ha a közeljövőben valamelyik tuner megalkotná a masinát.