Legfrissebb hírek ÚJ

Azt a ku...a! 1200 lóerős Volkswagen Golf II-es – Videó!

Azt a ku...a! 1200 lóerős Volkswagen Golf II-es – Videó!

Hölgyeim és uraim, erre a Volkswagen Golfra illik a megállapítás: eldobjuk tőle az agyunkat! Az összkerekes Mk2-es modell 8,76 másodperc alatt futotta a negyedmérföldes tesztet – a körülbelül 1200 lóerős veszedelem 267,9 kilométer/órás sebességgel száguldott.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megtévesztés
Volkswagen Golf Mk2-nek kinéző rakéta

Itt valami nem stimmel – mondhatja a kedves olvasó, s bizony nem az ön készülékében van a hiba. Ez a VW Golf csak kívülről tűnik öregecske, lusta gépnek, igazából egy vadállat. A világ leggyorsabb DSG-váltós, 4x4-es modellje.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Félelmetes
Észnél kell lenni a vezetése közben: 1200 paci felügyelete van bízva a sofőrre

Azt mondják, 2 literes, 16 szelepes motort tettek az elejébe, extrém turbófeltöltővel spékelték meg a technikát, hozzányúltak a hengerfejekhez, a kipufogórendszerhez és természetesen az elektronikához is. Az alkotásért a német tunercég, a Boba Motoring felel.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Állórajt
Mindössze 5,4 másodperc alatt már 200 kilométer/órás sebességgel repeszt

Mivel egészen hivatalos információk nincsenek a Golfról, csak találgatni lehet, de a szakemberek véleménye az, körülbelül 1200 paci tombol a VW-ben. A sofőr nélkül 1220 kilogrammot nyomó vas 2,1 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 kilométer/órás sebességet, s úgy 5,4 szekundumra van szüksége a 200 km/ó-hoz. A toptempóját 340 kilométer/órára írják.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Hihetetlen!
340 km/ó a vége

Igazi aszfaltszaggató, amely olyan, mint a villám. Nézze meg „munka” közben, érdemes!

 

 

Forrás: youtube