Legfrissebb hírek ÚJ

Plusz pacikat kapott a különleges Focus RS

Plusz pacikat kapott a különleges Focus RS

A visszaszámlálás elkezdődött, hamarosan jön az új Focus és a Ford elkezdte a jelenleg futó széria nyugdíjba küldését. A hattyúdal az RS Heritage Edition, a limitált széria az alapkiadásnál durvább, 375 lóerős.

Ilyen a gyári izomgép:

A 39895 fontba, azaz körülbelül 14 millió forintba kerülő, narancssárga alkotásból mindössze ötven példány készül – amolyan tisztelgés az Escort üzem fél évszázaddal ezelőtti, halewoodi elindítása előtt. A néhány hónappal korábbi Red Editionhöz képest a Tief Orange színű modell még feltűnőbb, a különleges megjelenésen pedig tovább javít a fekete könnyűfémfelni szett. A dizájnt feldobja a feketeházas két oldalsó tükör, valamint a masszív hátsó szárny.
A beltérben bőrrel vadították meg a Recaro sportüléseket, de jár az izomautóhoz napfénytető, tempomat, parkolóradar és fűtött kormánykerék is. Finomítottak a felfüggesztésén és az összkerékhajtási rendszerén egyaránt, a kocsi így dinamikusabb és jobban vezethetőbb lett.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Feltűnő jelenség
Dögös külső: narancssárga szín, fekete könnyűfém felni és masszív hátsó szárny

A motorháztető alatt is változtatásokat eszközöltek a szakemberek. A 2,3 literes EcoBoost aggregát a gyári 350 paci helyett immáron 375 lovas – a Ford specialista Mountune-nal való együttműködés eredménye a finom tuning. Az aszfaltszaggató csúcsnyomatéka is emelkedett, mégpedig 470 newtonméterről 510 Nm-re. A szakik megbabrálták a turbót, valamint az elektronikát.
„Az RS márka rendkívül fontos a Ford számára, ráadásul az egész világon elismert, s ami szívügynk, különleges helyet foglal el a brit rajongók szívében. Ez a legújabb modell a legjobb RS, amit valaha gyártottunk – nyilatkozta Andy Barratt, a Ford Nagy-Britannia elnöke.

 

Forrás: youtube, Ford