Legfrissebb hírek ÚJ

Így lesz hatkerekű hardcore vadállat a Jimnyből – Videó!

Így lesz hatkerekű hardcore vadállat a Jimnyből – Videó!

A hatkerekű terepjárók rendre a keménységet, a hardcore jelleget, a dühöt domborítják ki, testesítik meg. Gondoljunk csak a Mercedes-AMG G 63 6x6-ra, a Ford F-150 VelociRaptorra vagy a Chevrolet Silverado 1500 6x6-ra. Ám mi van akkor, ha a Suzuki Jimnyből épül „hatlábú” gép?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A látszat csal
A Suzuki Jimny a kis termete ellenére kőkemény terepharcos

A Jimny a legolcsóbb módja, ha valaki kőkemény terepmodellre vágyik. Sokan nem néznék ki a kockadizájnja és a képességei miatt „mini G-osztálynak” is hívott vasból, hogy bizony strapabíró szerkezet. Ami nem csoda, hiszen a negyedik generációját koptató Jimny a maga 1,5 literes, 101 lóerős, 130 Newtonméter csúcsnyomatékú motorjával nem éppen a vadállatot juttatja eszünkbe.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kalandor
Négy keréken is a természet meghódítása a célja. Képzeljék el 6x6-os kiadásban...

A 6x6-os átalakítás esetében valószínűleg komolyabb technikára lenne szükség, de a négy-ötsebességes váltó sem tűnik jó megoldásnak. A japán Nihon Automotive Technology School (NATS) tizenkét tanulója már alkotott hatkerekű Suzuki terepjárót, ez pedig az SRK Designs (remek)műve – a Photoshop segítségével készítette el a maga verzióját.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Elképzelés
Egyelőre a számítógép segítségével született meg

Jimny három tengellyel és hat kerékkel? Nem hangzik rosszul – szélesített sárvédőkkel, acél lökhárítókkal, platóval, tetőcsomagtartóval, LED-es fényforrásokkal és csörlővel kiegészítve. Itthon körülbelül 6 millió forint a Jimny alapára, de ha valamelyik tuningcég háromszor ennyit kérne a 6x6-os vasért, minden bizonnyal találna rá vevőt.

 

 

Forrás: youtube