Legfrissebb hírek ÚJ

Dakaros pilóta vezeti a Renault vadállat ralikrosszgépét – Videók!

Dakaros pilóta vezeti a Renault vadállat ralikrosszgépét – Videók!

Ez tényleg állat! A Prodrive brutális összkerekes géppel vág neki a hamarosan kezdődő ralikrossz-világbajnokságnak. A Renault Mégane R. S. RX körülbelül 600 lóerős és a franciák dakaros pilótája, Guerlain Chicherit vezeti majd.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Rutinos versenyző
Guerlain Chicherit győzni akar a Prodrive által felkészített Renault méregzsákkal

A sokoldalú sportoló extrém sí-világbajnok, a földkerekség leghíresebb, legnehezebb és leghosszabb tereprali-versenyén, a Dakaron szakaszokat nyert, az összetettben volt ötödik és kilencedik is.

„Boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok a Prodrive-val. – nyilatkozta Chicherit, aki 2015-ben és 2016-ban már kipróbálta magát ralikrosszosként. – Nagyon sokat számít a biztos és profi háttér, szerintem együtt eredményesek lehetünk. Izgatottan várom a vébésorozatot, régóta álmodoztam egy ilyen lehetőségről.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Villámgyors
Körülbelül 600 lóerős a Mégane R. S. RX, amely 2 másodperc körül gyorsul százra

A francia pilóta egy Renault-ban foglal majd helyet. Az összkerekes Mégane R. S. RX-ről az már kiderült, hogy 2 literes, turbós motor dolgozik az elejében, körülbelül 600 lóerős és 2 másodperc környékén gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Minden egybevág
Profi háttér, profi autó, profi pilóta

Ellenfélből lesz bőven, a nagy nevek nem hiányoznak a szériából. Rajthoz áll például a rali- és ralikrossz világbajnok, a norvég Petter Solberg (Volkswagen Polo R), a Német Túraautó-bajnokságot (DTM) és a ralikrossz-világbajnokságot is megnyerő svéd Mattias Ekström (Audi S1), valamint a francia Sébastien Loeb (Peugeot 208), aki kilencszeres rali-világbajnok és második lett a Dakaron.

 

 

Forrás: youtube