Legfrissebb hírek ÚJ

Amit már biztosan tudni lehet a Lambo SUV-ról

Amit már biztosan tudni lehet a Lambo SUV-ról

A Lamborghini 2018 tavaszán jön ki a már sorozatgyártásra „ítélt” összkerekes szabadidő-autójával, a 650 lóerős Urusszal. A vadállaton kívül egy plug-in hibridet is terveznek az olaszok – Lambo SUV brutális jószágnak ígérkezik.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Kíváncsian várjuk
A pletykák szerint így fest majd a Lambo SUV, ha leleplezik

A Lamborghini hivatalosan 2017. december 4-én mutatja be az Urust, a nyolcvanas években épített LM002 utódát. Az olaszok Super Sports Utility Vehicle-nek nevezik, s bizonyítandó a rátermettségét, a közelmúltban egy sivatagban csapatós videót is kiadtak róla.

Most pedig a németországi versenypályán, a Nürburgringen tesztelték álcázva a veszedelmet. A titkolózás ellenére jól látszik, hogy megörökölte a márkára jellemző hűtőrácsformát, ugyanúgy helyezkedik el a „címere”, mint az Aventadornál és a Huracánnál.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Jellemző
Bár csak a hűtőrácsa látszik ki az álcaruha alól, le sem tagadhatja, melyik márkacsalád tagja

A cég főnöke, a Ferrari Forma–1-es csapatának korábbi irányítója, Stefano Domenicali véget vetett a találgatásoknak, elárulta, 650 paci tombol majd az SUV-ben. A kocsi elejébe 4 literes, V8-as, ikerturbós motor kerül, amely 605 LE-vel az Audiban is sikeresen helytállt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
650 lóerő
4 literes, V8-as ikerturbós motort pakolnak bele

A teljesítményversenyt figyelembe véve, a Porsche dolgozik a Cayenne Turbo S E-Hybrid 680 lovas változatán, ahogy hasonló számot várnak az új X5-ös BMW-től is. Az Urus viszont túlszárnyalhatja a Bentley Bentaygát, amely egyedüliként a sorozatgyártású SUV-k közül, 301 kilométer/órás csúcssebességre képes.

A Lambo összesen hat különböző vezetési móddal rendelkezik. A forgalomban a „Strada” (út) kerül majd előtérbe, gyorsabb tempónál pedig a „Sport” és a „Corsa” (versenypálya). A terepen a „Sabbia” (homok), valamint a „Terra” (sár) lehet a nyerő, míg télen a „Neve” (hó) az ideális választás.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Választási lehetőségek
Összesen hatféle vezetési módozat közül választhat a sofőr

A hírek szerint, 2019-ben jön az Urus plug-in hibrid verziója! A modell ugyanarra a platformra épült, mint az Audi Q7 és a Bentley Bentayga, s ez lehetővé teszi a villanyosítást. A kényelemre, a megbízhatóságra és a stabilitásra nagy hangsúlyt fektető szakemberek szerint minden idők egyik legjobb szabadidő-autóját alkották meg.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Villanyos segítség
A 2019-es esztendőben plug-in hibrid is készül belőle

Állítólag nagy az érdeklődés a modell iránt. A vállalat évente háromezer darabot szeretne értékesíteni a gépből, amelynek ára körülbelül 180 ezer eurónál, azaz 56,2 millió forintnál kezdődik majd.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Drága mulatság
A luxusért cserébe legalább 56 millió forintnyi összeget kell leperkálni

 

Forrás: youtube