Legfrissebb hírek ÚJ

Újabb verziók jönnek a VW Atlasból

Újabb verziók jönnek a VW Atlasból

Annyira bejött a Volkswagennek a tengerentúli piacra gyártott nagy városi terepjárója a közönségnek, hogy elkezdődött a finomhangolás. A különböző igényeknek megfelelően több variáns is készül belőle.

Nem egyedi recept ez, hiszen a német mamutvállalat mindig rengeteg bőrt lehúz a jól sikerült modelljeiről, hiszen a Skoda Kodiak és a Seat Ateca is megkapta a sportosabb és off roadosabb változatokat. Nincs mese, van erre igény, akkor meg miért nem hangszerelnék át, a négykerekűeket. Egy kis boszorkánykonyha, és már is nő a vásárlási kedv.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: FourWheeler

A FourWheeler információi szerint 2018-ban az Atlas Allsportot és az Atlas Cross Sportot is kiadják. Előbbi lesz az izmosabb sportkupé, a másik pedig a hardcore verzió, amelyet terepezésre szánnak. A pontos részleteket még nem közölték, de nem kell már sokat várni, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: FourWheeler

Addig nézzük az Atlas alap paramétereit! Bőséges helykínálata, hiszen hét üléssel szerelik. A kasztni 5037 milliméter hosszú, 1979 mm széles, 1768 mm magas, a tengelytáv pedig 2979 mm. Az SUV tömege pedig felszereltségtől függően 1945-2125 kilogramm.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: FourWheeler

Kétféle motorral szerelik 2 és 2,5 literes közül lehet választani, ezek 186-220-299 lóerős teljesítménnyel, és 320-350-500 newtonméteres csúcsnyomatékkal elérhetőek. Gyaníthatóan ez a sportosítással és terepesítéssel tovább bővül majd. Az összkerékhajtás alapvető, ez nem is kérdés.
A VW egyesült államokbeli vezére azt is elárulta, 2018-ban még egy új SUV-t is bemutatnak, amely a Tiguan alapjaira épül.